1838073.jpg1838077.jpg
Se, joka luulee, että naimisiin meneminen on helppoa ja yksinkertaista, on väärässä. Minut ja mieheni yllätti se, että ainakin Turun seudulla innokkaimmat morsmaikut varaavat juhlapaikkoja jo kahtakin vuotta etukäteen. Niinpä saimmekin siirtää hääpäiväämme heinäkuusta elokuulle, että saisimme myös mukavan juhlapaikan. Olen kohtuullisen varma, että myös dj:t, bändit, hääyöpaikat, kampaajat, meikkaajat, floristit ja hääautovaraamot ovat kohtuullisen tupaten täynnä varauksia jo nyt ensi vuoden elokuulle. Olen silti päättänyt, että en rupea repimään hiuksia päästäni ja stressaamaan niinkuin kunnon bridezillan kuuluu, vaan otan ihan lunkisti. Jos ei pienemmällä hössöttämisellä tule valmista, niin ei sitten tarvitse tullakaan. Koristeet aion kerätä juhlapaikalle luonnosta, ja hätätilanteessa pystyn kyllä itse tekemään oman meikkini, kampaukseni ja kimppuni. Ei hätää siis... Toivon ja luulen, että kavereiden ja tuttujen kautta saamme muutkin asiat järjestymään.

Myös se, että oman tyylisten häiden järjestäminen olisi helppoa, on harhaluulo. Olen nimittäin törmännyt siihen tosiasiaan, että häihin liittyy kaikenmaailman kulttuurisia ja traditionaalisia odotuksia ja olettamuksia. Pohjalaiset sukulaiset tulevat varmasti olemaan järkyttyneitä siitä, että kahvipöydässämme ei ehkä olekaan sen seitsemää sorttia pikkumakeaa, vaan ainoastaan hääkakku. Perinteisen hääbändin sijaan saatamme hyvinkin tyytyä dj:hin ja perinteistä häävalssiakaan tullaan tuskin näkemään meidän häissämme. Äitini alkaa ihan varmasti hössöttää hääpuvustani jo joulukuussa, eikä minulla ole aikomustakaan uhrata sille ajatustakaan ennen helmikuuta. Tuleva anoppini ehdotti ainakin kolme kertaa Tuomiokirkkoa hääkirkoksi, mutta varasimme kuitenkin pienen, idyllisen kirkon meren rannalta. Oman ongelmansa häiden järjestämiseen lisää se, että meillä molemmilla on kavereita ja tuttuja todella paljon, ja on äärimmäisen vaikeaa vetää rajaa siihen, keitä kutsutaan ja keitä ei. Erityisesti sulhasella tämä on osoittautunut erityisen hankalaksi...

Se, joka menee salaa naimisiin maistraatissa ja lähettää ihmisille postikortin häämatkalta, on itse asiassa hemmetin fiksu. Samoin se, joka ymmärtää lyödä rahoiksi tällä häähysterialla ja pistää pystyyn hääaiheisen yrityksen. Siellä liikkuvat isot rahat.