JOS ET OSAA LUKEA JA SUHTAUTUA TÄHÄN HUUMORILLA, ON PAREMPI ETTET LUE OLLENKAAN!!! Tällä kertaa poistan joka ikisen epäasiallisen kommentin sieltä kommenttiloodasta. Tänään ei ole hyvä päivä, siksi tästä oppaasta ei myöskään ole tulossa kauhean kilttiä.

Koska aiemmin kirjoittamani deittiopas miehille tuntui kiinnostavan ihmisiä niin kovasti, niin jatketaanpa samalla linjalla. Nyt oletusarvona on, että uroomme on jo vakiinnuttamut paikkansa naisen sydämessä ja on kehkeytynyt oikea suhde, jota seurusteluksikin voisi kutsua. Oletetaanpa vaikka ihan, että nainen ja mies jo asuvat yhdessä. Tuo suurella kirjoittamani ukaasi kirjoituksen alussa on tarkoitettu niille onnettomille tosikoille, jotka ottavat liian kirjaimellisesti kaiken, puttuvat sivuseikkoihin ja tulevat sitten kommenttiosioon kinastelemaan että "ei se kylläkään näin mene." Sen varalta, että joku periaattteesta vastarannan kiiskenä esiintyvä henkilö nyt kuitenkin kovapäisesti päättäisi lukea tätä; TÄMÄ EI OLE YLEISTYS, VAAN KIRJOITETTU OMIEN SEKÄ MONIEN YSTÄVIENI KOKEMUSTEN PERUSTEELLA. Tämä ei siis edusta koko nais- eikä mieskuntaa eikä välttämättä kosketa kaikkia seurustelevia pareja. KÄYTTÄKÄÄ SITÄ MAALAISJÄRKEÄ. Tämä opas on tarkoitettu jälleen kerran miehelle, jolla ei ole minkäänlaista käsitystä seurustelun pelisäännöistä eikä siitä, miten tyttöystävä pidetään tyytyväisenä. Opas on kirjoitettu naisen näkökulmasta, koska naisena minun olisi vähän vaikeaa kirjoittaa sitä miehen näkökulmasta.

1. Pidä lupauksesi. Mitä ikinä sitten lupaatkin; pidä lupauksesi. Jos et kykene pitämään lupauksia, älä tee sellaisia. Jos sanot tulevasi kotiin saunaillasta esimerkiksi kello 12 aikoihin, on turha odottaa kauhean ilahtunutta vastanottoa, jos kömmitkin kotiin vasta valomerkin jälkeen. Valomerkin jälkeen tuleminen olisi aivan ok, jos rehellisesti ilmoittaisit tulevasi silloin. Jos rikot monta kertaa lupauksiasi, ei sanoihisi ole kauheasti luottamista, ja silloin on turha odottaa sen luottamuksen olevan kovin korkealla.

2. Älä petä. Monet miehet ovat suorastaan mestareita ja paatuneita "rikollisia" pettämisen saralla. Jos et kykene olemaan vain yhden naisen kanssa kerrallaan, on sitten parempi puhaltaa peli poikki ja vapaasti liihotella kukasta kukkaan. Mikään ei ole niin surullista kuin mies, jolla on avovaimo ja puhelin täynnä kaipaavia viestejä muilta naisilta. Naisen vaisto on oikeasti aika yliluonnollinen; jos kuvittelit että et koskaan jäisi kiinni, olet väärässä. Sitten on monesti turha tulla enää itkemään, kun on jääty kunnolla rysän päältä kiinni. Jos rakastettusi on sinulle tärkeä, käyttäydy sen mukaan. Jos sinulla on ongelmia olla vain yhden naisen kanssa ja sinun täytyy jatkuvasti buustata itseäsi pitämällä peliä muiden naisten kanssa, on oikeasti syytä miettiä onko itsetunnossasi kenties jotain vikaa. Jos seurustelet, älä enää elä niin kuin silloin, kun olit sinkku.

3. Opettele ilmaisemaan itseäsi. Jos jokin asia vaivaa, vaikka se ei johtuisikaan seurustelukumppanistasi, on parempi kertoa hänelle mistä on kyse. Jos käyttäydyt omituisesti ja pyörit ympäri asuntoa synkkänä monta viikkoa, se tulkitaan helposti parisuhteesta johtuvaksi, vaikka kyse olisikin esimerkiksi työstressistä. Jos suhteessa jokin mättää tai ärsyttää, on nekin asiat parempi nostaa pöydälle ja ruotia ne pohjamutia myöten, kuin jättää selvittämätöntä ongelmakimppua kasvamaan. Se saattaa kasvaa huomaamatta niin suureksi, että sitä ei enää saada selvitettyä. Asioista on parempi keskustella kuin pitää mykkäkoulua tai huutaa; ne ovat valtapelejä eivätkä ns. rakentavaa riitelemistä. Kaikenlaisia valtapelejä kannattaisi myöskin välttää parisuhteessa. On myös hyvä opetella kertomaan niistä positiivisista tunteista; monet miehet oikeasti välttävät esimerkiksi rakkauden tunnustuksia. Siinä ei ole mitään järkeä.

4. Ota rakastettusi huomioon. Sotkeminen on monissa parisuhteissa yhteinen projekti; siksi on aivan reilua että myös siivotaan yhdessä. Kun teette jotain yhteisiä päätöksiä, esimerkiksi valitsette lomakohdetta, asuntoa, valitsette vuokraelokuvaa tms; muista että teitä on kaksi ja kummankin mielipide on yhtä tärkeä. Jos tänään mennään katsomaan sinun valitsemaasi elokuvaa, on oikeus ja kohtuus että rakkaasi saa seuraavalla kerralla valita elokuvan. Jos esimerkiksi kierrättäminen on rakkaallesi tärkeää, on turhaa tunkea niitä alumiinivuokia ja maitopurkkeja aina sinne sekäjäteroskikseen. Välillä kannattaa olla vaikka vähän romanttinenkin, on hauskaa jos toinen lähettää tunteellisia ja söpöjä tekstiviestejä tai tekee/antaa esimerkiksi jonkin yllätyksen. Yllätyksellisyys ja mielikuvitus ovat sängyssäkin ihan tervetulleita... Kannattaa muistaa myös kaikki merkkipäivät, kuten synttärit, nimipäivät, seurustelun vuosipäivät yms.

5. Älä kontrolloi liikaa. Toisin sanoen älä yritä hallita ja kontrolloida toista. Monet ovat syyttä suotta aivan liian mustasukkaisia. Ei ole oikeasti ihan ok, jos poikakaveri soittaa tunnin välein kysyäkseen rakkaansa olinpaikkaa ja kenen seurassa hän on. Näitäkin tapauksia on... Sellainen alkaa ihan tosissaan ahdistaa joskus. Älä yritä kertoa toiselle, kenen kanssa hän saa tai ei saa olla kaveri. Sekin alkaa ärsyttää, jos mies on aina se, joka määrää mitä viikonloppuna tehdään tai milloin lähdetään kotiin, jos ollaan iltaa istumassa jossain. Älä jyrää äläkä määräile.

Siinä pähkinänkuoressa minusta viisi tärkeintä pointtia, jotka ovat aika monella miehellä hakusessa mutta jotka ovat suhteen jatkumisen kannalta erittäin oleellisia. Toisaalta nämä samat asiat varmasti pätevät myös naisiin; monet naisetkin varmasti tekevät näitä samoja juttuja ihan yhtä lailla. Nämä on nyt vain osoitettu miehelle, koska itselläni on kokemusta vain miehen kanssa seurustelusta. Hah, itse asiassa siitä tulikin ihan kiltti, vaikka uhosin jotain muuta.