Taas on tullut melkein viikon tauko kirjoitteluun, kun ei vain ole ehtinyt eikä toisekseen ole ollut mitään asiaakaan. Olen sivusta seuraillut eduskunnan seksuaalinen ahdistelu-jupakkaa ja koko juttu on minusta täysin absurdi. Kaiken huippu oli, kun Hustler-lehti päätti jakaa mieskansanedustajille mustia laseja sitä varten, että saisivat vilkuilla rauhassa. Haha, äijät taputtelevat näin toisiaan selkään, mitätöivät seksuaalisen ahdistelun ja antavat toisilleen luvan tuijotella jatkossakin. Miksei ketään muuta naurata? Voiko tämä Suomikaan enää 2000-luvulla sovinistisempi olla?

Luulin jo hetken, että kevät tulee kohinalla, kun yhtenä päivänä ihstelin lämmittävää aurinkoa ja puiden lehtisilmuja väistellessäni lakaisukoneita. Keväisemmältä ei olisi voinut tuntua enää. Se oli kuitenkin vain illuusiota, ja yhtäkkiä saman päivän illalla satoi ensin rakeita ja sitten räntää. Eilinen tuuli puhalsi pohjoisnavalta suoraan luihin asti. En jaksaisi odottaa millään ihanaa kevättä ja sitä, kun saa laittaa uudet kevätkengät jalkaan kopisemaan.

Olen muuten ollut viime aikoina hämmästynyt suomalaisen elokuvan tason noususta. Musta jää, Kolmistaan ja Sooloilua ovat kaikki myös kansainvälisessä mittakaavassa yllättävän hyviä elokuvia ja rakkausdraaman ystäville kerrassaan mahtavia. Musta jää oli sävyltään hiukan synkempi ja trillerimäisempi kuin muut, Kolmistaan-elokuvassa oli käytetty taiteellisia tehokeinoja, joita suomalaisissa leffoissa ei näe juuri koskaan ja Sooloilua haki komedian rajoja. Kaikki ne kertovat kylläkin kolmiodraamoista, ja kas kummaa kaikissa on mies se pettävä osapuoli. Kaikissa elokuvissa musiikit oli valittu yllättävän hyvin ja kokonaisuutena jokainen niistä oli minusta varsin katsottava ja ajatuksia herättävä.