313989.jpg

313990.jpg

313987.jpg

313991.jpg

313992.jpg

Tuossa yllä on pari muka tunnelmallista kuvaa joululta. Enkelipallo on lasinen englantilainen joulukuusen koriste, jonka sain äidiltä 10 vuotiaana. Kristallinen koriste taas on myös äidiltä saatu, sen sain muistaakseni toissa jouluna. Shamppanjakultaiset pallukat olen itse ostanut joskus Stockmannilta. Alimmaisena näkyy mieheltä saamani lahja, kaksi 300 kuvan valokuvakansiota, jotka on laitettu täyteen valokuvia yhteisten vuosiemme varrelta. Siellä on yksissä kansissa kuvia yhteen muuton ajoilta, interraililta ja monilta muilta matkoilta, monista juhlista ja bileistä. Kavereista ja sukulaisista. Meistä akhdesta. Aivan älyttömän romanttinen ajatus häneltä... Aivan ihana lahja! Kuvat ovat tässä koneella odottaneet, että ne joku jaksaisi kehittää ja tadam, nyt se on tehty. Sain mieheltä lahjaksi myös kaksi kännykkäkorua sekä kivisen pöytälampun. Lisäksi sain häneltä Carl Larssonin elämästä ja taiteesta kertovan kirjan. Se lamppu on puisella alustalla nököttävä suuri kalsiitti, toiselta puolelta turkoosin vihertävä ja toiselta jäisen värinen, ja se on sisältä ontto ja sinne on laitettu lamppu, jonka valo kuultaa kiven läpi. Minä annoin miehelle DVD-setin, jossa on monta miehen lempileffaa: Hiipivä tiikeri & piilotettu lohikäärme, Hero, Lentävien tikarien talo ja Seitsemän miekkaa. Hän tuntui tykkäävän lahjasta.. Lisäksi annoin hänelle lisäosan Carcassonne-lautapeliin sekä Viivi ja Wagner -sarjakuvakirjan. Muuten sain lahjaksi nuo kuvassa näkyvät söpöset hiiritohvelit. Jos hiirten nenät laittaa yhteen, kuuluu pussaus ääni ja pikkuorava-ääni, joka sanoo painokkaasti "I love you!"... How teinix is that?!! x) Hyvät tohvelit, lämpimät ja pehmoiset. Lisäksi sain meillä myös tenttikirjana olevan tiiliskiven, Art Since 1900 -Modernism, anti-modernism & post-modernism sekä hauskat pehmeäkantiset kirjat Picassosta, Leonardosta ja Michelangelosta. Karkkia tuli mielettömät määrät; tässä vaiheessa joulua niistä onkin jo saanut pienoisen yliannostuksen.

Joulu on mennyt kotosalla mukavasti löhöillen ja syöpötellen. Ensinnäkin olen nukkunut paljon ja pitkään. Olemme katsonneet ihanan ranskalaisen La Papillon -leffan sekä ekstrat Hiipivästä tiikeristä ja Seitsemän miekkaa kokonaisuudessaan. Kyllä ne aasialaiset osaavat! Hienoa visuaalista tykitystä. Carcassonnessa hävisin miehelle niin, että vieläkin tappio kirvelee. Auts. Dalai Laman haastattelua katselimme myös. Dalai Lama on minusta kerta kaikkiaan ihana tyyppi! Hän on melko varmasti valaistunut, tai ainakin päässyt hyvin lähelle sitä. Kunpa osaisi itsekin vain nauraa samalla tavalla sydämellisesti kaikille vastoinkäymisille ja suhtautua niin humoristisen myötätuntoisesti kaikkeen ja kaikkiin.

Tänään käytiin myös kävelyllä ja kieltämättä tuli aika surullinen olo, kun näin tänne ylioppilaskylän liepeelle, Nummenrannan talojen lähelle ja Aurajoen rantaan majoittuneen puliukon tai jonkun muun asunnottoman kodin kyhäelmän. Joulumieli laski. Varmaan kauhean kylmää tähän aikaan vuodesta sellaisessa pressuhökkelissä, nyt kun vähän pakastaakin... Tuli itselle vähän sellainen paskamainen olo, että täällä minä kapitalistisika ihmettelen proletariaattien elinoloja. Miten voikin olla niin epäreilusti maailman asiat?!!

Nyt taidan kellahtaa Carl Larsson -kirjan kanssa sänkyyn lueskelemaan. Mies kävi tuossa äsken jo silmät sikkuralla unisena ihmettelmässä, enkö ollenkaan tule petiin... Huomenna on vuorossa sitä anoppia ja miehen muita sukulaisia.