617969.jpg

617972.jpg

Enää ei ole monta päivää kesään. Ensimmäiset pääskysetkin olen nähnyt jo pari viikkoa sitten. Tänään tunki ensimmäinen peukalon kokoinen pörriäinen parvekkeenovesta sisälle. Aion istuttaa mahdollisimman pian kukan taimia ja kukkia muutenkin... Joku viherpeukalo ilmeisesti meikäläisessäkin koittaa sua. Lisäksi olen päättänyt kylvää erilaisia yrttejäkin tänä vuonna, basilikan siemeniä sainkin jo tänään. Stressikäyrä on huipussaan kesälomasta huolimatta, kesätyöni on paitsi Turun himotuin ja kadehdituin, myös sattumalta sieltä vaikeimmasta päästä. Se vaatii todella huolellista valmistautumista ja opettelua. Ei mitään kevyttä kesäduunia... Toivon, että CV:ssäni se näyttää sitten vähintään yhtä hyvältä kuin mitä se on ollut työläs ja vaiva on siten sen arvoinen.

Tein muuten Chili con carnea eilen Puoli kiloa voita-blogin maan mainion ohjeen perusteella. Tuli ihan käsittämättömän hyvää mömmöä. Olin kyllä aika avokätinen chilin kanssa tällä kertaa, ensi kerralla laitan ehkä hiukkasen vähemmän. Ruuasta riitti oikein mainiosti pariksi päiväksi, jos se ei olisi ollut niin hyvää niin olisi varmaan riittänyt vielä huomisellekin. Sen kyytipoikana oli fetasalaattia, oliivi-ciabattaleipää jamiehen tuomaa vuosikertaviiniä ja kivennäisvettä... Muuten olen tässä yrittänyt raivata (nimenomaan raivata, tässä ei enää voi puhua kevyestä siivouksesta) kotia kuntoon. Kun on niin paljon tekemättömiä hommia, en jostain syystä anna itseni edes siivota tms. ennen kuin saan ne hoidettua pois alta. Tällä kertaa sotku kävi vain jo sietämättömäksi ja koska olen pölyallerginen, heräsin tänä aamuna jo lievään kuumeiluun pölyn johdosta... Tänään piti mennä parissakin museossa käymään, mutta kuumeisen olon takia en lähtenytkään. Päivää myöten olo kuitenkin parani ja lopuksi podin vielä huonoa omatuntoa siitäkin, etten sittenkin lähtenyt museokierrokselle.

Koska tänä vuonna en ole vielä saanut kukkasiani kukkimaan ensimmäisiä nuppuja lukuunottamatta, joudutte nyt tyytymään viime kesänä nappaamiini kuviin. Kukkaloisto oli upea viime kesänä, toivottavasti saan yhtä hienot kukkaset aikaan tänä vuonna...