Eilen katselin Bridget Jonesin jatko-osaa ja ulvoin naurusta. Aivan loistavia elokuvia, eikä vähiten sen takia, että itse ainakin miehen mukaan muistutan luonteeltani kovasti Bridgettiä. Itse asiassa monessa kohtaa tuntuikin kuin olisi hieman itselleen nauranut... Tämän jälkeen vietin pari tuntia miehen kanssa halaillen ja jutellen, ja muistin taas miten ihana mies minulla on. Tajusin hetken ajan olevani maailman onnellisin.

Hyvän mielen putkeni sai mahtavan buustin siitä, että lisäksi sain nukuttua peräti kuusi tuntia keskeytyksettä siihen aikaan kuin normaalit ihmiset nukkuvat. Olkoonkin, että otin varmuuden vuoksi kaksi valeriaanatablettia, jotka varmasti auttoivat nukahtamistani. Alan olla nukkumisen kanssa siinä pisteessä, että kaikki nukutut hetket ovat ns. kotiin päin, oli keino mikä hyvänsä.

Tänään päiväni kruunasi tieto kandidaatintutkielman tuloksista. Olen asiasta niin puulla päähän lyöty ja onnellinen, että ihan pakko henkäistä täälläkin, että sain vitosen. Vitosen! Sitä en olisi osannut odottaa ikinä. Ehkä hyvällä tuurilla olisin uskonut saavani nelosen, mutta että vitosen! No kyllä sitä kannattikin melkein stressata koko syksyn. Toisaalta ymmärrän nyt, että kakkonenkin olisi riittänyt ja niinpä tein varmasti ihan hirveästi turhaa työtä proseminaarin suhteen. Toisaalta vitonen on sellainen, mistä kehtaa jo esimerkiksi työhönottohaastattelussa mainita. Kyse on tottakai vasta pienestä harjoitustyöstä, ja tiedän että hypetykseni on siten aivan naurettavan turhaa, mutta koko syksy on tuntunut pitkältä ja pimeältä kuin nälkävuosi ja tämä iloinen tapahtuma tuo kieltämättä hiukan valoa pimeään risukasaani.

Nyt koitan pikkuhiljaa laskeutua kiltisti maan pinnalle ja palata onnellisista sfääreistäni arkeen. Ajattelin nimittäin soitella viime kesäisen kesätyöpaikkani perään; ajattelin nimittäin että palaisin suhteellisen mielelläni edelleen samaan kesätyöhön nyt, kun työ, paikat ja ihmiset ovat tuttuja ja palkkakin on jopa muihin verrattuna kohtuullinen. Tämän jälkeen aion ahkeroida hieman erään esseen parissa, jonka jälkeen jos olen oikein ahkera, saatan mennä kirjastoon lukemaan tenttiin.

Mahtava päivä.