345952.jpg

Laitoin juuri ruoan uuniin. Kananrintafileitä ja maissia itse tekemässäni marinadissa, saas nähdä mitä tulee, kun en ole ennen moista tehnyt. Marinadiin laitoin purkin ananasmurskaa, oliiviöljyä, 4 pientä tomaattia, kaksi pientä punasipulia, neljä valkosipulinkynttä, pari-kolme senttiä inkiväärinjuurta, kolmisen senttiä punaista chiliä, suolaa ja rouhittua mustapippuria. Sen jälkeen annoin marinoitua jääkaapissa (hajun vuoksi kelmulla peitettynä) yön yli, ja nyt laitoin vielä maissin siihen päälle ja tunniksi 200-asteiseen uuniin folion alle. Toivottavasti tulee syötävää! Väri ei ollut kyllä marinadilla paras mahdollinen, mutta toivon että se siitä vähän paistaessa muuttuu.

Nyt tuntuu taas, että on saanut pitkästä aikaa kiinni jostakin. On energiaa. Se johtuu siitä, että on saanut jo monta yötä nukuttua. Ehkä katkonaisesti, mutta on kuitenkin saanut. Eilen päätin, että en ota edes mitään valeriaanaa ja menin vain nukkumaan. Varmaan jonkun tunnin verran koitin saada unta ja sitten se yhtäkkiä tulikin. En tiedä, miten helpolla esimerkiksi tuohon valeriaanaan voi jäädä koukkuun, mutta en ole kyllä edes aikonut yrittää semmoista.

Olen viime päivinä väsyttänyt itseni aika hyvin myös liikunnalla. Kamppailulajia en ole uskaltanut nyt torstain jälkeen niiden varpaiden vuoksi harrastaa, mutta eilen menin perinteiseen aerobicciin. Se oli itse asiassa aivan hauskaa, vaikka olin välillä koreografioista aivan pihalla. Niin oli kyllä suurin osa muistakin! Ohjaaja huuteli liikkeitä samalla kun jo itse teki niitä ja pyörähteli vinhasti ympäriinsä, kun me muut lähinnä törmäilimme toisiimme. Niiltä osin, kun koreografia oli selkeä, minäkin pääsin hyvin mukaan ja sain kunnon hien pintaan. Lihaskunto-osuus oli muuten aivan hyvä, mutta käsiä ei tehty mielestäni tarpeeksi eikä selkälihaksia ollenkaan. Peppua ja vatsaa kyllä pumpattiin sitten senkin edestä! Ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa minulle tuli myös sellainen olo, että olisi varmaan pitänyt pukeutua jotenkin paremmin liikkumaan mennessään. Osa tytöistä oli selvästi tullut sinne vain esittelemään uusia, hienoja jumppapukujaan ja katselemaan nenän varttaan pitkin niitä, jotka uskalsivat tulla paikalle jossain virttyneissä huppareissa..

Olen silti sitä mieltä, että kyllä kamppailulajeissa saa monipuolisimmin liikuntaa. Kamppailulajeissa harjoitukset ovat usein aika rankkoja, intervalli-tyyppisiä rutistuksia ja kaikki lihasryhmät käydään yleensä aivan poikkeuksetta läpi. Kaikki lihasryhmät tulevat yleensä käyttöön jo tekniikoita tehdessä... Haavereita tosin kamppailulajeissa sattuu varmasti muita lajeja useammin, mutta toisaalta mukava porukka ja hyvä henki korvaavat senkin. Ainakaan meidän seurassa ketään ei katsella nokanvartta pitkin. Tänään ajattelin mennä kokeilemaan circuit-trainingiä, jonka pitäisi olla aika rankka juttu.

Nyt tuntuu, että on energiaa vaikka muille jakaa...