Tunnustan: olen koukussa. Big Brotheriin! Ohjelmaan, jossa varsinaisesti ei koskaan tapahdu mitään, ei ainakaan mitään järkevää. Olen miettinyt aika paljon, mistä tämä johtuu... Mikä siinä muuten on niin hävettävää edes? Akateemisissa piireissä ainakaan moista ei kehtaa edes ottaa puheeksi. Miksi?

Ehkä se viehättää siksi, että kysmys on kuitenkin kilpailusta. Joku talossa asuvista poistuu sieltä 50 000 egeä rikkaampana ja muut jäävät nuolemaan näppejään. Henkilöt ovat myös todellisia, ihan oikeita ihmisiä, vaikka sitä onkin välillä vaikea muistaa. Heidän tunteensa ja mielipiteensä ovat aitoja. Siksi se kenties on jollakin tasolla koskettavampi kuin monet muut tv-ohjelmat. Big brotherissa myös tapahtuu koko ajan, täysin reaaliajassa. Tämä on varmasti myös yksi syy sarjan suureen suosioon. Muut realitysarjat kun leikkaillaan ja lähetetään joskus sopivana ajankohtana. Ehkä minussa on sitten myös pientä tirkistelijän vikaa? Ehkä. Myös se, että ohjelmasta voi ottaa itselleen inhokkeja ja suosikkeja, on jollakin tavalla mukavaa. Inhokitkin silti ovat jollakin tasolla aika sympaattisia eikä heitä voi ihan kokonaan dissata. Välillä asukkaat myös tekevät asioita, jotka saavat katsojan kiemurtelemaan häpeästä heidän puolestaan. Esimerkiksi jääpalan sulatustehtävä omaa vartaloa käyttäen oli mielestäni tällainen tehtävä. EI paljon rivommalta olisi voinut näyttää, vaikka ohjelmassa olisikin harrastettu seksiä.

Ohjelma on myös jollakin tavalla aika epäreilu. Sorella sai minusta kohtuuttoman paljon paskaa niskaansa ottaen huomioon, että hän oli täysin viaton siihen, että häntä riisuttiin ja yritettiin hyväksikäyttää vaikka hän oli sammunut. Oli aika epäreilua myös, että Heidi joutui pois sarjasta, koska oli tapaillut jotain poikaa vaikka oli ilmoittanut olevansa sinkku. On mielenkiintoista, miksi talolaiset viikko toisensa jälkeen asettavat Miran äänestykseen, mutta katsojat taas äänestävät Miran pysymään talossa joka kerta. On mielestäni älytöntä, että esim. Kari saa vapaasti mellastaa talossa ja laukoa jatkuvalla syötöllä toinen toistaan sovinistisempia juttuja. Miksei kukaan laita sille jo luuta kurkkuun?

Kaiken kaikkiaan, ensi vuonna toivottavasti ohjelmaan valitaan enemmän mielenkiintoisia kilpailijoita eikä niinkään sellaisia ihan taviksia. Heitä on suhteellisen tylsää katsoa... Viikko- ja päivätehtävät ovat myös olleet välillä aivan uskomattoman tylsiä ja typeriä. Kukahan niitäkin oikein keksii?

Toivon, että Kari tippuisi seuraavana pois, sitten Mia, sitten Mira ja Jani. Lopussa jäljellä saisivat minun mielestäni olla Olli, Hanne ja Sari. Kenelle tahansa näistä soisi ainakin tässä vaiheessa voiton. Intuitioni sanoo, että Olli saattaa voittaa koko potin.

No niin, nyt se on sitten virallista; minulla ei ole omaa elämää kun pitää seurata muiden elämää telkkarista. :D Onko se niin? Eilen kärsin muuten elämää suuremmasta migreenistä; tuntui että aivot hajoavat. Tänään on onneksi jo parempi, vaikka vieläkin päässä tuntuu, että migreeni on ollut. Kulta oli viikonloppuna kuvaamassa toisessa kaupungissa videoita ja tuli illalla myöhään kotiin. Hassua, että heti on ikävä, kun toinen on yhdenkin yön poissa. Viikko alkoi muuten varsin mukavasti, sain yhdestä kurssista vitosen ja sen kunniaksi lintsasin yhdeltä luennolta. Jospa nyt ottaisin itseäni niskasta kiinni ja menisin sitten seuraavalle luennolle edes...