1868595.jpg
Tänään vietin täydellistä rokulipäivää Ruissalossa meren rannalla. Yllätyin siitä, miten kesäistä rannalla vielä oli, ruoho oli vihreää ja puut humisivat tuulessa. Aurinko oli pilvettömällä taivaalla vielä lähes polttavan kuuma. Oli se hienoa katsella ulapalla lipuvia purjelaivoja ja surffareita. Upean näköistä menoa niillä purjelaudoilla, ei voi muuta sanoa. Sukeluskurssin lisäksi laitoin mielessäni "pakko joskus opetella"-asioiden listalle purjehduskurssin ja surffauksen. Vesi on jostain syystä ilman lisäksi elementti, joka tuntuu kaikkein kotoisimmalta. Korkeanpaikan kammo hiukan rajoittaa kaikkein hurjimpien extreme-harrastusten kokeilua, mutta surffaus, sukellus tai purjehdus voisivat hyvinkin olla meikäläisen heiniä. Kaiken kruunasi ihana hetki kuuman kaakon äärellä Villa Saaron kauniissa kahvilassa. Turkuun matkaajille muuten tiedoksi, että kauniista luonnonpaikoista pitäville Ruissalo, sen Kansanpuisto sekä Saaronniemi ovat ehdottomasti sitä parasta ja kauneinta Turkua.

Eilen vietettiin meillä pienimuotoisia kemuja ystäväpariskunnan Suomen vierailun kunniaksi. Oli niin hauskaa ja mukava ilta, että ihmetyttää miksi useammin ei tule kutsuttua kavereita kotiin iltaa viettämään. Sangria ja tapakset tekivät oikein hyvin kauppansa, jos jotain kiinnostaa niin tässä on muutama itse sovellettu ohje:

Sangria isommalle porukalle:

Tarvitaan:
3 pulloa punaviiniä (oman maun mukaan)
3 litraa Spritea
n. 0,5 l Martinia (tai oman maun mukaan)

Sekaan kaikenlaisia hedelmiä; appelsiinia, päärynää, persikkaa, banaania, sitruunaa... Ja pakastemansikoita kylmennykseksi.

Kaikki Sangrian aineet kannattaa pitää viimeiseen asti kylmässä ja vasta juuri ennen tarjoamista sekoitella.

Hummus:

Tarvitaan:
1 prk kikherneitä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vettä
2 isoa valkosipulinkynttä
2 rkl tahinia eli seesamtahnaa
1 tl juustokuminaa
puolen sitruunan mehu
ripaus cayennepippuria, paprikajauhetta, tuoretta persiljaa

Aineet vain mössätään sauvasekoittimella. Hummus kannattaa tehdä jo vaikka edellisenä iltana tai parikan päivää ennen, niin ehtii kunnolla maustumaan. Voidaan tarjota vaikkapa tuoreen patongin kera.

Kesäkurpitsasuupalat:

Tarvitaan:
Kesäkurpitsa
n. 2tl oliviöljyä
suolaa
mustapippuria
fetajuustoa
kirsikkatomaattia

Siivuta kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi siivuiksi ja aseta palat pellille paperin päälle ja voitele ne oliiviöljyllä. Ripottele pinnalle aavistus suolaa ja mustapippuria, lisää joka siivulle fetajuustopala ja kirsikkatomaatin puolikas. Laita n. 225-250 asteiseen uuniin niin kauaksi, että siivut pehmenevät, fetajuusto sulaa ja tomaatti laskeutuu.

Muita pieniksi tapaksiksi sopivia tarjottavia ovat oliivit, varrelliset kaprikset, chorizo-makkarasiivut, hunajameloni, rucola, fetajuusto... Vain mielikuvitus rajana.

Herne nenässä on erinomainen ruokablogi, josta löytyy monia taatusti aitoja espanjalaisia ruokaohjeita. Sieltä löysin sangrian reseptin ja idean noihin kesäkurpitsasuupaloihin.