487472.jpg

Tällaista jälkeä syntyy Photoshopilla silloin, kun edellisillan kaljaviestin seurauksena on armoton krapula ja seuraavana päivänä on tentti, johon pitäisi lukea. Koko päivä on mennyt harakoille ja tenttiin en ole lukenut vieläkään. Mutta piirsinpähän ruman kuvan Photarilla. x)

En ole ennen koittanut piirtää tietokoneella enkä suuremmin ihastunut siihen nytkään. Miksi ihmeessä ei ole kehitetty sellaista piirrosohjelmaa, että olisi sellainen levy, mihin voisi piirtää tietynlaisella tikkutsydeemillä joka vastaisi täysin aitoa työvälinettä, ja syntyisi aidon näköistä jälkeä. On piirtäjien aliarvioimista laittaa ne piirtämään jollain huonosti liikkuvalla hiirellä, joka ei millään muotoa vastaa aitoa kynää, sivellintä, liitua eikä hiiltä.

Muuten, digitaalisen taiteen ystäville on Aboa Vetus & Ars Nova -museossa avattu eilen mielenkiintoinen näyttely, jossa on monia hauskoja teoksia esillä. Kävijät pääsevät seuraamaan mm. karttaa, jossa näkyy kulkijoiden liikkeet Turun keskustassa (satelliitin kautta seurattu) ja matkanvarrelta on mitattu kulkijan stressikäyrää myös eri paikoissa kaupunkitilaa. Toinen hauska teos oli mielestäni liivi, joka mittaa sydämen sykkeen ja lähettää sen nettisivulle internettiin. Myös mielenkiintoisia videoteoksia on nähtävillä, erityisesti yläkerrassa mahtava 4 valkokankaan teos oli vaikuttava. Osa teoksista rikkoo mielestäni aika hyvin taiteen rajoja tekniikan suuntaan; kävijä pääsee seuraamaan mm. kahden tietokoneohjelman vuorovaikutteista ja iäti jatkuvaa piirustuskilpailua toisiaan vastaan ja testaamaan kehonsa toimintoja biosensitiiviseen tuoliin, joka mittaa mm. hengitystiheyden, sydämen sykkeet ja hikoilun. Siitä, ovatko kaikki nyt näytteillä olevat teokset todellakin taidetta, en vielä mene sanomaan yhtään mitään, täytyy ensin muutama päivä sulatella. Digitally Yours -näyttelyyn pääsee myös tutustumaan näyttelyn omilla nettisivuilla http://www.digitallyyours.org