349369.jpg

Viikonloppuna tiedossa hauska Tampereen matka. Turkulainen Tampesterissa, sehän on vähän niinku an englishman in New York. Paitsi että en ole alien. Tarkoituksena on matkata miehen kanssa juuri katsastetulla hillopurkki-pösöllämme Manse-cityyn, ja toivomme että automme pysyy kasassa koko matkan. Miehen sisaren luo olisi tarkoitus majoittua kahdeksi yöksi.

Lauantaina päivällä temmellämme tatamilla kamppailulajin merkeissä, mutta pe- ja la-illat ovat täysin vapaat ja koko sunnuntai. Enpä ole Tampereella pahemmin pyörinyt ikinä satunnaista taekwondoleiriä lukuunottamatta vuonna papu. No, tietysti Särkänniemessä on tullut käytyä, mutta se tuskin on auki näin talvella? Hahaa, Turkuunkin ollaan muuten väsäämässä vanhaan VR:n halliin sisähuvipuistoa, joka tulee olemaan auki talvellakin. Ooooh, mitkä näkymät maailman pyörästä, sieltähän näkyy varmaan koko ratapiha! x)

Delfiinejä minä rakastan, ja niitä olisi hauska käydä katsomassa. Tampereellahan niitä on. Niitä tulee kuitenkin niin surku siellä pienessä altaassa, luulenpa että jätän sen suosiosta väliin. Ehkä delfiinitkin ovat talvilomalla..? 

Varsinainen agenda, miksi minä lähden mukaan Tampereella, ovat Hugo Simbergin maalaukset/freskot Tampereen Johanneksen kirkossa eli nykyisessä Tuomiokirkossa. Ne on aivan pakko nähdä! En löytänyt kirkon aukioloaikoja mistään, mutta kuvittelisin, että sunnuntaina kirkkoon pääsee. Tampereen taidemuseossa aion myös piipahtaa, siellä pitäisi olla ranskalaisten symbolistien teoksia näytillä. Ne on aivan pakko nähdä! Miten ne meinasivatkin päästä menemään sivu suun?

Jos tänne eksyy joku tampesterilainen, niin saa vapaasti laittaa menovinkkejä! Erityisesti hyviä ruokaravintoloita koskevat vinkit ovat tervetulleita. Sitä ei tiedä, vaikka menojalkaakin sattuisi vipottamaan, joten mukavia, viihtyisiä pubeja koskevat vinkit ovat myös tervetulleita. Yökerhoista en kauheasti piittaa, mutta niihin menen mukana jos joku tahtoo minut niihin raahata.

Hih, hauskasta matkustaa välillä Suomenkin sisällä turistina! Itse asiassa taidenäyttelyiden suhteen Suomestakin näkyy löytyvän todellisia helmiä. Pitäisi varmaan useammin hilata ahterinsa täältä Turusta jonnekin muualle... Huomenna pääsen matkaan! =) Äkkiä niitä vinkkejä, kiitos!

p.s. Tuo kuva on napattu noilta sivuilta, jonne linkkasin Simbergin kohdalla.