Minä ja sähköiset laitteet, erityisesti tietokoneet, emme tule keskenämme toimeen. Olen saattanut kertoakin, miten edellinen tietokoneemme hajosi siihen, että minä olin koneella ja yhtäkkiä koneesta levisi alkoholin ja palaneen kumin käryltä lemuava hirvittävä katku ympäri huonetta. Tätä ennen jo tietokoneemme oli vedellyt viimeisiään ainakin pari vuotta.

Nyt meillä on uusi tietokone, musta ja kiiltävä HP. Se on oikein hieno ja suhteellisen luotettavan näköinen, mutta en luota siihen pätkääkään. Nämä koneet ovat susia jo syntyessään ja nyt minulla on siitä uusia todisteita.

Kun kirjoitin viime syksynä erästä proseminaarityötä, joka tuli palauttaa ihan muutaman päivän päästä, näyttömme levisi. Sekään ei ollut varsinainen yllätys, että se hajosi, sillä näyttö oli ostettu Ekotorilta ja se painoi valehtelematta 20 kiloa ja se oli vanha kuin taivas. Se saatiin tuopin hinnalla. Niin siinä kuitenkin kävi, että juuri kun olisin kipeimmin tarvinnut sitä perhanan tietokonetta, se taas jätti minut pulaan ja päätti seota ja vinksauttaa kuvan välkkymään pienenä ruutuna ympäri näyttöä. Mies sattui juuri sopivasti olemaan silloin ulkomailla, joten niin sitä vain piti marssia miehen kaverin kanssa kauppaan näyttöä ostamaan. Yksin ei olisi tullut mieleenikään mennä, sillä en tiedä näistä pirulaisista juuri mitään. Hyvän näytön ostinkin, Samsungin SyncMaster 204b:n, ja isolla ruudulla. Tai ainakin luulin, että se on hyvä...

Tänään, kun ensimmäistä kertaa käynnistin tämän uuden tietokoneemme, niin kas kummaa, näytön värit ovat aivan päin pyllyä. Olen koittanut niitä säätää tuosta näytöstä, mutta ei se mitään auta. Mikään ei muutu. Kuva on samanvärinen kuin valkopyykki sen jälkeen, kun se on värjäytynyt likaisen sinisen harmaaksi jonkun pesuun mukaan joutuneen sukan takia. Teksti on ihan epätarkkaa kaiken lisäksi. Nyt kun tässä näytössä on kaikki hullusti ja kuitenkin käytän sitä, se saattaa luultavasti hajota vielä entistä enemmän, ja saan varmaan kuulla mieheltä, että minun ei pitäisi antaa koskea mihinkään laitteisiin ikinä. Minkähän takia nämä koneet oikeasti sekoavat aina, kun minä kosken niihin?


Ehkä minulla on oikeasti näitä koneita tuhoava vaikutus, tai ehkä ne ovat oikeasti vain näin hemmetin huonoja. Ehkä insinöörit ja tietokonenörtit tahallaan tekevät nämä asiat niin pirun vaikeiksi, että he voisivat sitten tuntea itsensä tarpeellisiksi, kun heiltä kysytään neuvoa tai tuodaan näitä helvetinkoneita korjattavaksi.


Onko se nyt niin pirun vaikeaa tehdä sellainen laite, jota osaa kuka tahansa käyttää? Mitä varten pitää ylipäätään tehdä sellaisia laitteita, joissa käyttäjän pitää itse säätää ja asentaa kaiken maailman juttuja. Onko se nyt oikeasti niin vaikeaa tehdä kone, joka vaan pistettäisiin pistokkeella seinään tai muuten vaan päälle ja siinä se sitten toimisi ilman mitään ihmeellisiä päivityksiä, säätämisiä ja asentamisia. Nyt ne pirulaiset ovat tuon digiboksin kautta sotkeneet ja muuttaneet jo televisionkin käytön tämmöiseksi säätämiseksi.

En ala.

Asiassa on yksi valoisa puoli: Näytön takuu on vielä voimassa! Hähää.

Edit. 20 minuuttia myöhemmin:
Vika löytyi. Menin eräälle irc-kanavalle kysymään neuvoa, ja pari avuliasta ihmistä sattui onneksi olemaan linjoilla. Niinkin vaikeasta "viasta" oli tällä kertaa kyse, että näyttöön menevät sähköjohdot eivät olleet riittävän hyvin tai tiukasti kiinni näytössä. Vika siis korjaantui tökkäämällä niitä pistokkeita. Nyt melkein hävettää. :D En kyllä siltikään tykkää näistä koneista.