Tänään ajelin luennolta kotiin päin, kun kuulin järkyttävän uutisen. Tuusulassa joku abiturientti oli vienyt käsiaseen kouluun ja ammuskellut siellä, ainakin yksi ihminen oli varmuudella kuollut. Koko uutinen tuntui jotenkin aivan järkyttävän kliseiseltä ja etäiseltä, Amerikassahan sitä sattuu koko ajan. Tuntuu eettä harva se vuosi joku abiturientti sekoaa ja tappaa ainakin itsensä, jos ei ketään muuta. Ikävää sanoa näin, mutta melkein toivon että tämäkin Tuusulan ammuskelija olisi suunnannut sen aseen piipun itseensä eikä muihin.

Tuusulan ampuja oli jo ainakin päivää aiemmin levitellyt Utubessa videoita, joissa hän osoittelee aseella koulua, jossa hän sitten toteutti aikeensa. Järkytyksekseni hänen tekonsa on ollut täysin suunniteltu, harkittu ja laskelmoitu. Sen todistavat myös nämä tässä ohessa olevat hänen kirjoituksensa:

http://hkkl.fi/~hekkuli/jokela/ig-paivakirja.png

http://www.pelulamu.net/jokela/txt/Manifesti.txt

On aivan selvää, että luonnonvalinta ja ammuskelijan lapselliset manifestit ovat vain erittäin häiriintyneen mielen huomiohakuisuutta ja kenties älyllinen keino oikeuttaa itselleen se, että hän laittoi viattomat kärsimään ja kuolemaan. Kirjoitukset luettuani ampujasta piirtyy todellakin äärimmäisen häiriintynyt, narsistinen ja psykopaattinen kuva. Pelottavaa, että tuollaiset kävelevät tuolla turuilla ja toreilla kaikessa rauhassa suunnittelemassa järkyttäviä tekojaan.

Kunnat ja kuntien isät, miten olisi, kannattaisiko kouluterveydenhuoltoon sekä lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin kenties satsata hieman enemmän aikaa ja rahaa? Ehkä sillä saataisiin seulottua Tuusulan ammuskelijan kaltaiset yksilöt hoidon piiriin ennen kuin tämän kaltaisia tragedioita sattuu?