Niin on taas vaalivalvojaisten aika. Toivottavasti tällä kertaa päästäisiin niistä samoista vanhoista naamoista ja suurista puolueista eroon, se on minusta jo nähty mihin suuntaan he ovat tätä maata viemässä ja millä seurauksilla. Uutta verta eduskuntaan! Arvomaailma ojennukseen.

Varmaan sinne pääsee samat naamat taas kuitenkin, eli mikään ei muutu. Ensimmäisenä varmaan taas nostavat palkkojaan ja leikkaavat toimeentulotukea, lapsilisiä, työttömyyskorvauksia, eläkkeitä ja opintotukia. Rakentavat ydinvoimaa, kun muualla maailmassa vanhoja voimalaitoksia päinvastoin suljetaan ja niistä halutaan eroon.  

Sinänsä ei pidä kansanedustajia siitä syyttää (kokonaan), kyllä se vika on meissä kansalaisissakin, jotka heidät sinne äänestämme. Kun nuori akateeminen kaupunkilainen äänestää keskustapuoluetta vain, koska niin on suvussa jo tehty 4 sukupolven ajan maalisliiton ajoilta lähtien, tai jos köyhä opiskelija tai työtön äänestää kokoomusta vain koska suvussa on niin tehty IKL:n ajoista asti ja isoisän setä oli jo muiluttamassa toisin ajattelevia, voi ihan itse katsoa itseään peilistä ja miettiä, missä se vika on. Taistolaisperheen vesat kaivavat työväen urheiluliiton verkkaria kaapista näyttääkseen koko maailmalle, minkä väristä aatetta on äidinmaidosta imetty aikoinaan.

Kaikkein pahin on se, jos ei edes vaivaudu äänestämään ja sitten ei muuta tee kuin urputtaa äänestystuloksista kotisohvalla.

Minusta ihmisten olisi jo aika oppia ajattelemaan omilla aivoillaan ja päästä eroon turhista sukurasitteista siinä mielessä, että enää ei eletä veljessodan aikoja. Hassuinta on, että vanha oikeisto-vasemmisto -vastakkainasettelu jyllää yhä edelleenkin monissa suvuissa. Keskustapuolue taas jyrää edelleen pienissä kunnissa maaseudulla pienimuotoisen mafian tavoin, ihan niinkuin Kekkosen aikoina. Hyväveliverkostot ovat yhä edelleen voimissaan. Jos vanhempasi tunnetusti edustavat väärää puoluetta, ei sinulla ole asiaa esimerkiksi kesätöihin kovinkaan moneen paikkaan. Olen kuullut, että jopa museonjohtajien valintaan vaikuttaa se, minkä puolueen jäsenkirja heillä sattuu olemaan.

Joko tässä yhteiskunnassa olisi ihan oikeasti sen muutoksen aika? Voitaisiinko kerrankin keskittyä ihan oikeisiin asioihin pelkkien valtapelien sijasta?

Se nähdään taas illalla.