Olen nyt kiusannut teitä taideaiheisilla kuvilla ja jutuilla niin kauan, että ehkä voisi vaihteeksi postata jostakin muusta asiasta. Olen vain ollut tässä jo ainakin viikon verran niin huonolla tuulella, etten ole jaksanut tänne kirjoitella mistään itseeni liittyvästä. Itse asiassa olen kyllä vieläkin huonolla tuulella, känkkäränkkä on näköjään muutanut meille. Taas yksi sellainen päivä, jolloin ei tekisi mieli edes nousta. Itse asiassa ihanasti myllätty sänky ja sängyn vieressä lojuva sci-fi-kirja houkuttaisivat minua tällä hetkellä huomattavasti enemmän kuin se, mitä joudun nyt tekemään.

Tasaisen ankea, harmaa taivas. Aasialaisia vaihto-oppilaita tulee yliopistonmäellä vastaan tällaisina päivinä hengityssuojien kanssa; koskahan he ymmärtävät ettei tämä ilma saasteista johdu, vaan täällä ihan oikeasti on näin huono sää. Päivän epäkiinnostavuutta lisää se, että edessä on liiketalouden tylsääkin tylsempään kurssiin liittyvien tehtävien tekoa sekä tenttiin lukua. Illemmalla "saankin" istua tuntitolkulla kuuntelemassa ko. oppiaineen toisen kurssin luentoa, ja sieltä saan juosta suoraan töihin. Illalla todennäköisesti vielä tämä tenttiinlukupainajaishärdelli jatkuu. Ja huomenna. Keskiviikkona menen TYKS:iin. Keskiviikosta lähtien olenkin sitten viikon sairaslomalla. Tai ainakin yritän olla, ja minun pitäisikin olla. Voi olla että on pakko silti vääntäytyä liiketalouden luennoille, jos vain suinkin mahdollista. Ei saa edes sairastaa rauhassa...

Valoa tähän kevääseen tuo huhtikuussa toteutuva Pietarin matka. Maksoin tänään jo osallistumiseni, lähes mikään ei siis voi sen suhteen mennä pieleen. Eihän..? Jos jollakulla on jotain mukavia kahvila-tai ravintolavinkkejä Pietarista, niin kertokaa ihmeessä.