1310377.jpg

Valkoiset kutsukortit, joissa on pitsikuviota ja kultakimalletta. Söpöt pikkuiset tyttöset tyllimekoissa heittelemässä ruusun terälehtiä. Vaaleanpunaisia ruusuja ja valkoista harsokukkaa. Metrikaupalla valkoista morsiushuntua, sininen sukkanauha ja lainatut korvakorut. Kaiken se kestää, kaiken se kärsii ja miten se meni. Papin aamenet. Vanhat, puoliksi tuntemattomat sukulaistädit kyynelehtimässä kukkahatuissaan, itkemässä omaa menetettyä nuoruuttaan ja aikaa, kun rakkaus oli vielä jotain minkä piti kestää koko elämän. Pienet, vaaleanpunaiseen organzaan kiedotut hääkaramellit, joihin on kiinnitetty silkkinauhalla laput, joihin kaaso on käsin kirjoittanut pienen suloisen runon. Vaivaantunutta tekonaurua ja tuolileikkejä.

En pidä noista asioista. Jos joskus avomieheni tulee kosimaan minua, luulen että minun häissäni ei tulla näkemään yhtäkään edellä mainituista asioista, sillä yksikään noista edellä mainituista asioista ei sinällään merkitse minulle mitään. Minulla ei ole sen laatuisia unelmia, että haluaisin olla prinsessana päivän ja todistaa koko maailmalle jotain. Luultavasti edes kirkkohäät tai häät ylipäätään eivät olisi minun juttuni. Jos menen naimisiin, saatan tehdä sen maistraatissa ja pitää sen jälkeen kavereille piknikin tai grillijuhlan niityllä tai karata vain suoraan ulkomaille sulhasen kanssa. Lähettäisin matkalta kaikille tekstiviestin, että "Hei me mentiin naimisiin." Ainoastaan siinä tapauksessa, että nuo asiat merkitsisivät jotain rakkaalleni, saattaisin suoda sen ilon hänelle ja leikkiä prinsessaa. Naimisiinmeno sinällään saattaisi ollakin minulle merkittävää, kunhan siitä ei vain tehdä mitään siirappista spektaakkelia.

Toisille tuollaiset häähumut ja prinsessajutut sopivat varmasti, suotakoon se heille. Eräs kaverini on menossa ensi kuussa naimisiin, ja huomenna vietetään hänen polttareitaan. Teen polttareihin jälkiruoaksi mokkaruutuja, joihin toivomuksesta laitan pieniä sokerisia vaaleanpunaisia ja violetteja sydänkoristeita päälle. Luulen, että noita sokerisydämiä lähemmäs televisiosta opittua häähysteriaa en koskaan tule pääsemään.