Niin monia turhia kuolemia liikenteessä. Yliajoja suojatiellä. Kävelijöitä ja pyöräilijöitä autojen yliajamina. Autokolareita. Toivoisin että niistä päästäisiin. Miksi ihmiset eivät osaa noudattaa liikennesääntöjä? Taajamissa ajetaan kuin moottoriteillä. Miksi ajetaan kuin teiden kuninkaat ja luotetaan liiaksi omiin kykyihin? Miksi niin monelle kaistapäälle tulee mieleen lähteä kännissä ajamaan..? Sekin on jo järkyttävää, että ihmiset eivät välitä omasta hengestään; mutta että muidenkaan ihmisten henki ei paina vaakakupissa yhtään mitään, on minusta välinpitämättömyyden huippu. Kaikilta hurjastelijoilta ja rattijuopoilta pysyvästi kortti pois vain ja kovemmat rangaistukset käytäntöön.

Kuolema liikenteessä on varmasti äkillisin, odottamattomin ja ennalta-arvaamattomin tapa kuolla. Olen ollut tilanteessa, jossa jäin pyörällä suojatiellä kolmion takaa päälleni kaahanneen, laittomalla autolla ajaneen mustalaisen alle. Muistan ilmalennon loputtomuuden ja miten ajattelin, että eihän tämä voi päättyä näin, pehmeän mätkähtämisen selälleni asfaltille ja epäuskon, kun tajusin että auto vain painoi kaasua ja pysähtyi vasta monen sadan metrin päähän, kun ilmeisesti näki että jäin maahan makaamaan. Luultavasti ainoa asia, mikä minua esti tuolloin menettämästä henkeäni oli paksu päälystakki joka oli suljettu selkäreppuuni. Se ilmeisesti suojasi päätäni siten, että se ei päässyt iskeytymään asfalttiin. Päällimmäisenä jälkikäteen jäi mieleeni ihmetys, että enkö minä kuollutkaan. Olisi voinut hyvin käydä toisinkin.

Kamalaa, kun periaatteessa se, jos sattuu olemaan väärän ihmisen kyydissä väärään aikaan, tai jos väärä ihminen osuu samaan risteykseen tai tulee vastaan väärään aikaan voi koitua kohtaloksi. Kaikki on niin suurta sattuman kauppaa...